Evcil hayvanımı nasıl yurt dışına götürürüm birçok kişinin merak ettiği bir konu. Yurt dışına uzun bir tatile giderken veya yurt dışına taşınırken evcil hayvanınızı yanınızda götürmek mi istiyorsunuz? Öyleyse bu içerik tam size göre. Evcil hayvanınızı yurt dışına götürürken nelere dikkat etmelisiniz, hayvanınızın hangi aşıları olması gerekli sizler için detaylı bir şekilde açıkladık.
Her ülkenin istediği testler ve prosedürler farklılık gösterebilir. Biz içeriğimizde genel Avrupa Birliği ülkelerinin prosedürlerinden bahsedeceğiz. Gideceğiniz ülke için ayrıca araştırma yapmanızı öneririz.
Evcil Hayvanımı Nasıl Yurt Dışına Götürürüm
Burada anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır, evcil hayvanınızı yurt dışına çıkarmadan önce resmi kaynaklardan bilgi almalısınız.
*Neler Gerekli?
- Öncelikle yurt dışına götüreceğiniz evcil hayvanınızın size ve hayvanınıza ait bilgileri içeren, kendine ait bir pasaportu olmalı.
- Evcil hayvanınızın o güne kadar tüm aşılarını yaptırdığınızdan emin olmalısınız. Eksik aşı varsa onları tamamlatmalısınız. Minik dostunuzun aşı karnesi bu aşamada önem taşıyor.
- Evcil hayvanınıza çip takılmış olmalı. Eğer henüz çip taktırmadıysanız bir veterinere giderek hemen taktırabilirsiniz. Çip taktırma oldukça hızlı ve acısız bir işlem. Bu çip, bir barkod ile kedinizin/köpeğinizin pasaportuna işleniyor.
- Avrupa ülkeleri kuduz titrasyon belgesi istiyor. Dolayısıyla evcil hayvanınız kuduz aşısı olmalı. Aşılamadan 30 gün sonra kan numunesi alınmalı. Kan numunesinin ardından 3 ay sonra veteriner hekim tarafından sağlık sertifikası düzenlenebilir.
Sağlık sertifikası kan numunesi verildikten 3 ay sonra düzenlenmektedir. Bu süre antikor oluşması için gereklidir. Dolayısıyla yurt dışına giderken evcil hayvanınızı götürecekseniz, bu süreyi iyi ayarlamanız gerekiyor.
Minik dostunuzun uçağa binebilmesi için sakin, temiz ve uysal olması bekleniyor. 8 kilodan küçük hayvanlar uçak içerisinde taşınabilirken, 8 kilodan büyük hayvanların bagaj kısmında seyahat etmesi gerekiyor. Bazı ırkların, hayvanın kilosundan bağımsız olarak bagajda seyahat etmesi gerekebilir. Bununla birlikte, solunum problemi yaşayan bazı ırkların bagaj bölümünde taşınmaları kısıtlanmış olabilir. Evcil hayvanınız için uçak kurallarında belirlenen ebatlarda taşıma kutusu edinmelisiniz. Elbette minik dostunuz için uçağa rezervasyon yaptırarak ödeme yapmalısınız. Detaylı bilgi için havayolu şirketiyle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Seyahate çıkmadan önce bir veteriner hekimden minik dostunuzun genel durumunu, yolculuğa uygun olup olmadığını, yolculuk öncesinde ve sonrasında nelere ihtiyacı olabileceğini öğrenmelisiniz.
Minik dostunuzla size iyi yolculuklar dileriz… Blog içeriklerimize göz atabilirsiniz. Bir sonraki içeriğimizde görüşünceye dek hoşça kalın…
https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/evcil-hayvanlarla-yolculuk/
Bir yanıt yazın